Duurzaam op vakantie

Bij WoudStee doen we ons uiterste best om onze ecologische voetafdruk tot een minimum te beperken. Na onze verhuizing vanuit de randstad naar deze fantastische plek realiseerden we ons nog meer hoe kwetsbaar de natuur is. We leveren dan ook graag een duurzame bijdrage aan het milieu zonder dat onze gasten inleveren op comfort.

Hoe doen wij dit?
Home / Duurzaam op vakantie

Duurzaam op vakantie

Antonia heeft het Eco Logies keurmerk

Zonne-energie
We hebben 48 zonnepanelen in gebruik en waarmee wij zowel Antonia, de stallen als onze hoeve van stroom voorzien. Het stroomverbruik wordt, indien nodig, aangevuld met groene energie van onze leverancier.

Warmtepomp
Met een warmtepomp en vier zonneboilers zorgen we dat we minder gas hoeven te gebruiken om de vakantiehuizen te verwarmen. Het warm water om jouw paard mee te wassen wordt ook via zonlicht verwarmd.

Verlichting
We maken zoveel mogelijk gebruik van LED-verlichting en we zijn zuinig met het verbruik hiervan. Hoe minder vals licht hoe meer kans op het zien van alle sterren aan de hemel bij een heldere nacht.

Isolatie
Onze vakantiehuizen zijn goed geïsoleerd mede door 100% dubbel glas en muurisolatie. Zelfs het rietgedekte dak van Antonia is extra geïsoleerd.

Afval
Als gezin scheiden wij ons afval en stimuleren onze gasten dit ook te doen. Bij de huisjes vindt je containers voor onder andere gft, glaswerk en plastic.

Bouwmaterialen
Met elke verbouwing hebben we geprobeerd gebruik te maken van duurzame materialen en leveranciers. Van de latex tot de vloer. Liever opknappen dan nieuw kopen.

Schoonmaak
Wij maken onze huizen zoveel mogelijk schoon met biologische producten. De aanwezige sanitaire producten waar u gebruik van kan maken zijn ook biologisch afbreekbaar.

Zonneboiler
De verwarming van het water voor Antonia, de paardendouche en de vloerverwarming gebeurt door een viertal zonnecollectoren op het dak van de stal in combinatie met een grote boiler.

Kwaliteit
Wij zien duurzaamheid in kwaliteit. Onze meubels, apparaten, sanitair, linnenpakketten enzovoort zijn gekozen om lang mee te gaan. Comfort en duurzaamheid gaan goed samen!