Natuur

De Renderklippen bewonderen

WoudStee ligt aan de Renderklippen, een een bijzonder natuurgebied dat tussen de gemeenten Heerde en Epe ligt. Heuvelachtig en begroeid met heide en dennenbomen wandel of fiets je langs grazende schapenkuddes.

De naam Renderklippen komt van renderen; het op en neer lopen over heuvels. Door de hoogteverschillen heb je een geweldig uitzicht over het gebied met zandverstuivingen, kleine vennen en in de nazomer de prachtige paarse heide. En als je goed zoekt kom je misschien een ringslang of adder tegen!

Bloeiende heide in natuurgebied De Renderklippen

100% wild

De Veluwe heeft een groep dieren die lastig te spotten is. Deze worden de ‘Big Five’ (de Grote Vijf) genoemd. Het gaat hier natuurlijk niet om leeuwen en olifanten, maar om het edelhert, wild zwijn, ree, vos en Schotse hooglander (ook de das, de moeflon en tegenwoordig zelfs de wolf worden soms genoemd in deze lijst).

Het motto van Epe is ‘100% wildgarantie’ dus je gaat zeker een van deze vijf dieren zien. De meeste kans om deze dieren te spotten maak je bij zonsopkomst of zonsondergang. Je kan ze zelf al wandelend proberen te vinden of een echte wildexcursie boeken. Wees zo stil mogelijk want deze dieren zijn zeer schuw en gaan ervandoor zodra ze je horen of ruiken.

100% wildgarantie in Epe op de Veluwe

Veluwe voor paarden

Hoeve WoudStee grenst aan het ruiterpad vlakbij knooppunt 32 van het Paardenroutenetwerk. Bij de VVV van Epe en bij ons kan je een kaart krijgen met dit knooppuntennetwerk en waar je faciliteiten voor het parkeren, opzadelen, aanspannen en rusten vindt. Het netwerk bestaat voor 90% uit onverharde zandwegen die door bossen en langs heidevelden leiden. Op sommige stukken tref je mul zand en slechts korte stukken van de route worden overbrugd door geasfalteerde paden/wegen. In de tweede week van juni organiseert men jaarlijks de Eper Vierdaagse. Epe staat dan geheel in het teken van de recreatieve paardensport. Meer informatie over dit evenement vind je hier.

Met je eigen paard op vakantie bij WoudStee 140km ruiterpaden veluwe

Wilde paarden

Wist je dat er in Nederland ook wilde paarden voorkomen? Het bekendste ras is natuurlijk het Konikpaard dat voorkomt in natuurgebied de Oostvaardersplassen. Ten zuiden van Apeldoorn ligt echter Nationaal Park De Veluwezoom waar de IJslander leeft. Een klein paardenras uit… je raadt het al IJsland. Dit prachtige dier zorgt voor een open hei en variatie in het bos. Mocht je hier zelf gaan rijden dan zal je merken dat de wilde paarden nieuwsgierig naar jouw paard zijn en soms zelfs een stukje meelopen. Alhoewel de paarden er zeer aaibaar uitzien zijn ze dat niet. Ze leven in het wild en je dient dan ook een zekere afstand te bewaren. In dit gebied kom je overigens met een beetje geluk nog veel meer wild tegen. Heckrunderen, roofvogels en reeën laten zich hier regelmatig zien en wie weet spot je wel een schuw wildzwijn afhankelijk van het tijdstip.

Nationaal Park De Veluwezoom waar de IJslander

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Aangekocht door het echtpaar Kröller-Müller in 1906 en bekend als een van de mooiste natuurgebieden van Nederland…. we hebben het natuurlijk over Nationaal Park De Hoge Veluwe. Door de enorme diversiteit aan flora en fauna, een wereldberoemd museum, een gevarieerd landschap en een rijke historie is dit park ongekend populair. Voor de ultieme Hoge Veluwe ervaring leen je bij de ingang van het park een gratis, witte fiets. De weg voert over de steppe langs monument De Wet, langs de vijver met waterlelies bij Jachthuis Hubertus en door de bossen naar een van de musea terwijl u speurt naar groot wild. Neem een picknickmand mee of doe je te goed aan een frietje wildstoof bij het Parkrestaurant. Voor meer informatie over alle mogelijkheden in het park kunt u hier terecht.

Spot een Schotse Hooglander op je vakantie bij WoudStee op de Veluwe

Klompenmakerspad

Dit 10 kilometer lange klompenpad voert je door en rondom Oene, een van oudsher Klompenmakersdorp. Start met een kopje koffie bij Café Dorpszicht en download ondertussen de de app want niet overal zijn de markeringen duidelijk. Met name in het geval je een verlenging wilt lopen kan dit handig zijn. Onderweg tref je overal klompen aan vastgespijkerd op paaltjes, in rekken en op zelfgemaakte bordjes. Het pad leidt o.a. langs oude boerderijen, een (hopelijk) draaiende molen, een WWII monument en een monumentale sluis. Bij aarbeienkwekerij Bronsink kun je in het juiste seizoen terecht voor een heerlijk bakje met smakelijke aardbeien. Langs de route zijn regelmatig bankjes te vinden om te genieten van de weidse vergezichten. Natuurlijk zijn er al wandelend ook genoeg dieren te bewonderen. Naast koeien, paarden zie je hopelijk ook alpaca’s, ooievaars en Racka schapen. En als je echt geluk hebt dan spot je misschien zelfs de Grutto. Ter afsluiting een overheerlijk stuk appeltaart bij  ‘De Boerderij’ in Oene is een aanrader! Meer informatie over dit klompenpad vind je hier.

Flinke wandeling in Oene vanuit WoudStee in Epe

Schaapjes tellen

Op de heide van natuurgebied de Renderklippen graast een kudde van 130 Veluwse heideschapen. Het ras was in de jaren ’50 bijna verdwenen maar door het terugfokken van deze soort kon dit voorkomen worden. De schapen eten, net als vroeger, het gras tussen de heide uit waardoor deze niet kan overwoekeren. Na de lammerentijd gaat de kudde weer in zijn geheel de heide op (begin april) en keren ’s avonds terug naar de schaapskooi. Het is mogelijk een wandeling samen met de herder en schapen te maken. Bijzonder is de ochtendwandeling die voor zonsopkomst van start gaat vanaf de schaapskooi. Wilt u meelopen of de kudde steunen? Kijk dan eens op: https://www.schaapskudde-epe-heerde.nl/

Vakantie in de natuur op de Veluwe bij WoudStee

Dagje aan het strand

Op nog geen 10 minuten van Hoeve WoudStee ligt het recreatiegebied Heerderstrand. Het Heerderstrand is een grote waterplas met een brede strook zand die glooiend afloopt in het water.

De idyllische ligging midden in bosgebied en het schone water van de plas maken dit een populaire plek om te bezoeken. Je kan in het water heerlijk zwemmen of met een kano of SUPboard over het water bewegen. De toegang tot het Heerderstrand is gratis. Kom je met de auto dan betaal je parkeergeld. Ons advies: pak de fiets! De fietsrit ernaartoe duurt ongeveer even lang, de stalling is gratis en het fietspad loopt door een prachtig gebied.

Dagje naar het Heerderstrand tijdens je verblijf bij WoudStee

Activiteiten

Wellness ervaring

Wil je op en top ontspannen na al het bewegen in de natuur? Iets ten zuiden van Epe ligt het bekende wellness instituut De Veluwse bron. Je kan hier genieten van diverse type sauna’s, zwembaden en behandelingen om ultiem tot rust te komen. Als je bij WoudStee een overnachting boekt, dan kan je met korting toegangskaarten bestellen voor De Veluwse Bron.

Voor een bijzondere ontspanningservaring kan je terecht in Floatingcentrum Heerde. Door gewichtloos in zout water te ‘floaten’ daalt het stresshormoon cortisol terwijl de endorfine en melatonine toenemen. Hierdoor ervaar je een gevoel van welbehagen en laad je weer helemaal op.

Nadat je hierna ook nog een nacht op een van onze boxspringbedden slaapt word je ’s ochtends als herboren wakker.

Bezoek Veluwse Bron tijdens je vakantie bij WoudStee

Sport in beeld

Wil je meer actie? Er zijn volop mogelijkheden voor de sportieve gasten van WoudStee.

Naast ruiter- en wandelpaden zijn er voor de liefhebbers ook diverse MTB routes in de bossen rond Epe. Bij Pitch & Putt in Heerde kan je een (golf)balletje slaan terwijl je op de tennisbaan van Epe eens padel kan uitproberen.

Kanovaren, bowlen, minigolfen of zwemmen; er is hier echt van alles voor jong en oud. Wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder om jouw sportieve vakantie invulling te geven.

Speel padel vakantie epe-woudstee

Fietsenverhuur en meer

Wil je de Veluwe op een fiets of ander vervoermiddel verkennen? In Epe vindt je hiervoor diverse verhuurlocaties. De Weerdt Rijwielen verhuurt naast reguliere fietsen en MTB’s ook tandems, bakfietsen en zelfs een heuze skeltertrein voor het gehele gezin. Bij Step & Go kun je terecht voor kickbikes; een soort robuuste step en Vossenberg verhuurt E-choppers, E-fatbikes en swingtrikes, allemaal stoere maar tevens milieuvriendelijke vervoersmiddelen. Op deze website van de VVV van Epe vind je diverse routes die je kunt downloaden. Natuurlijk kunnen wij je ook altijd verder op weg helpen dus vraag ons vooral naar alle mogelijkheden.

Huur een fiets tijdens je vakantie op de Veluwe bij WoudStee

Herdenken op de hei

Tijdens de tweede wereldoorlog speelde de Veluwe een belangrijke rol bij het verbergen van joden, verzetsmensen en geallieerden. Op diverse plekken staan oorlogsmonumenten die herinneren aan de periode ’40-’45. In Epe is er bijvoorbeeld een monument gewijd aan de familie Van Essen die 54 onderduikers uit handen van de Duitsers wist te houden. Jaarlijks worden er op diverse plekken herdenkingen gehouden zoals op de Nationale veteranenbegraafplaats in Loenen. In september kun je getuige zijn van het indrukwekkende Airborne op de Ginkelse Hei, waar ruim 1000 parachutisten worden gedropt net als tijdens Operatie Market Garden in 1944.

Aan de wandel

Of het nou om een ommetje gaat of een tocht van 30 km; de eenvoudigste manier om de Veluwe te verkennen is te voet.

Vanuit hoeve WoudStee sta je binnen een paar stappen middenin het natuurgebied De Renderklippen waar veel wandelroutes lopen. Het Bekenpad van Epe voert je langs stromend water door bossen met zo nu en dan een historische bezienswaardigheid zoals de Kopermolen in Zuuk. Op landgoed De Dellen heb je kans om een edelhert te spotten terwijl je wandelt over een van de 4 korte routes door dit gebied.

Eindeloos wandelen op de Veluwe bij WoudStee

"Hier Radio Kootwijk…."

In de bossen, net buiten Apeldoorn, ligt het imposante gebouw van het voormalig zendstation Radio Kootwijk. Hier werd vanaf de jaren ’20 van de vorige eeuw via telegrafie en later via radiotelefonie contact gelegd met de toenmalige koloniën. Het gebouw ligt op een open vlakte in het hart van de Veluwe en alleen de rit ernaartoe is de moeite waard. Wil je Radio Kootwijk eens op een bijzondere manier ervaren? Boek dan de volle maanwandeling samen met een gids van Staatsbosbeheer. Meer informatie over dit culturele erfgoed en de openstellingsdagen vind je hier.

Bezoek radio Kootwijk tijdens je verblijf bij WoudStee

Waterpret op de Veluwe

Heb je altijd al eens willen wakeboarden of waterskiën? Cablepark Burnside in Emst biedt allerlei mogelijkheden voor recreatie op het water. In een blok van 1,5 uur kunnen beginners hun skills al flink wat oefenen (bereid je voor op spierpijn :-). Gevorderden kunnen hun ervaring nog  spannender maken door obstakels te nemen met hun wakeboard. Dit geeft ook voor de kijkers spectaculaire beelden. Wil je het liever wat rustiger aan doen huur dan een supboard om de plas te verkennen. Bij het paviljoen relax je na alle actie van een drankje en een bite van Sil’s menukaart. Ben je met een groep vrienden op pad? Dan kan je deze sportieve dag ook eindigen met een BBQ. Vergeet dan niet deze vooraf te reserveren. Meer informatie over Burnside vind je hier.

Wakeboarden waterskiën bij Burnside tijdens je verblijf op de Veluwe bij WoudStee

Golfbeweging

Het Rijk van Nunspeet is een prachtig gelegen golfbaan op een oud landgoed met maar liefst 27 holes. Vijvertjes met rietkragen, zandverstuivingen en oude vliegdennen bepalen het typische Veluws karakter van deze bosbaan. Vanaf handicap 54 ben je hier als greenfeespeler al welkom voor een fraaie golfronde. Er zijn drie verschillende 18-holes luscombinaties te spelen op deze zorgvuldig onderhouden baan. Op de website van het Rijk van Nunspeet vind je diverse aantrekkelijke arrangementen. Bekijk bijvoorbeeld eens de aantrekkelijke Early Bird (voor 8.30 uur) of Twilight (na 16.00 uur) tarieven. Je kunt hier tevens een starttijd reserveren of informatie vinden over het lesaanbod. In het clubhuis kun je terecht voor een smakelijke lunch of diner na afloop van uw ronde. Meer informatie vind je hier.

Het Rijk Nunspeet golfbaan bezoeken vanuit WoudStee

Vlonderpad door wetlands

Een drietal leuke en toegankelijke wandelingen voor alle leeftijden bevindt zich op landgoed Tongeren. Met 505 hectare aan bos, veen, heide, heuveltjes en weilanden loop je door een gevarieerd gebied over zand- en vlonderpaden. Als je goed om je heen kijkt zie je sporen van wild zoals omgewroete aarde door wild zwijnen. Kronkelpaden over heuvels en smalle plankenbruggen over beekjes maken deze wandeling ook zeer geschikt voor kinderen. Het houten vlonderpad voert over het drassig veengebied waar het water onder je door stroomt. Er zijn drie wandelroutes van 30, 45 en 90 minuten die ook nog te combineren zijn. De routes zijn duidelijk gemarkeerd en worden op borden bij het startpunt getoond. Honden zijn hier ook welkom mits aangelijnd. Parkeren is mogelijk aan het Van Manenspad of de Molenweg 80. 

Wandelen op het vlonderpad in Tongeren dichtbij WoudStee op de Veluwe

Survivalparcours Hoenderloo

Midden in de bossen bij Hoenderloo ligt een fantastische obstakelbaan waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Het parcours is openbaar en geschikt voor beginners en gevorderden. Sommige obstakels zijn afgesloten omdat deze alleen in wedstrijdverband worden gebruikt. De baan is ongeveer 4 km lang en is vooral geschikt voor de iets oudere kinderen. Met een beetje hulp kunnen de kleintjes echter ook van alles ondernemen. De meer dan 20 hindernissen zijn genummerd en voorzien van een bord waarop staat wat de bedoeling is. Je kunt er onder andere over touwen klauteren, door banden heen worstelen en houten muren beklimmen. Aan het eind van het parcours vind je de spannendste hindernis. Balancerend op een touw met alleen een tweede touw boven je hoofd om je aan vast te houden schuifel je voort over een plas water. De kans dat je in het ondiepe water belandt is groot dus vooral geschikt bij mooi weer. Begeleiding door volwassenen is aan te raden aangezien je het parcours op eigen risico aflegt.

Bezoek het survivalparcours in Hoenderloo tijdens je vakantie op de Veluwe bij WoudStee

Artillerie Museum

Op de top van de Woldberg in ’t Harde vind je het Nederlands Artillerie Museum. Bezoekers dienen zich te identificeren omdat het museum gelegen is op legerbasis Oldebroek. Met een grote collectie aan wapentuig zoals kanonnen, machinegeweren, luchtafweergeschutten, tanks en munitie bevind je je even in een hele andere wereld. De tijdslijn van de Romeinse tijd tot heden biedt inzicht in de ontwikkeling van de artillerie. Er is veel informatie beschikbaar en er worden rondleidingen gegeven door veteranen. Via schitterende diorama’s krijg je een goed beeld van diverse historische gebeurtenissen. Het museum is ook met name voor kinderen een bezoek waard. Via een speurtocht kunnen ze zelf op ontdekking uit en het bezoeken van een militaire basis is al spannend op zich. De expositie is ondergebracht in verschillende paviljoens gelegen in een park waarvandaan er ook een mooi uitzicht is over het heidelandschap.

Bezoek het Artilleriemuseum op je vakantie op de Veluwe bij WoudStee

Kunst & cultuur

Kunst op de Hoge Veluwe

Nationaal park de Hoge Veluwe staat vooral bekend om zijn bijzondere landschap en de diversiteit van de fauna. In het park is echter op cultureel gebied ook van alles te beleven. Het bekendst is natuurlijk het Kröller-Müller museum met kunst van o.a. Vincent van Gogh, Piet Mondriaan en Pablo Picasso. In de bijbehorende beeldentuin kunt u al wandelend kunst bewonderen en een bezoek brengen aan het Rietveld Paviljoen.

Het Jachthuis ‘Sint Hubertus’ ontworpen door Berlage en het interactieve Museonder zijn ook de moeite waard. Je zal merken dat je niet de enige bezoeker bent, dus we adviseren je vooraf een kaartje te reserveren.

Voor meer informatie over tickets verwijzen we naar de website van het Kröller Müller museum.

Bezoek het Kroller Muller museum op de Veluwe tijdens je verblijf bij WoudStee

Boeren cultuur op de Veluwe

Het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse is een museum gelegen in het dorp Epe. Het museum is gewijd aan de geschiedenis en cultuur van het Veluwse landschap, en biedt een uniek inkijkje in het dagelijks leven van vroeger. Er zijn tentoonstellingen met voorwerpen uit de prehistorie, de Romeinse tijd, de Middeleeuwen en de recente geschiedenis. Het museum biedt ook verschillende educatieve activiteiten voor kinderen en volwassenen. Bezoekers kunnen zo meer te weten komen over de rijke geschiedenis van de Veluwe.

Bezoek het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse in Epe

Steden en dorpen

Epe verkennen

Het dorpscentrum van Epe ligt op nog geen vier kiliometer van Hoeve WoudStee af. Dit gezellige dorp heeft een ruim assortiment aan winkels met een koopavond op vrijdag en een koopzondag op de laatste zondag van de maand. Iedere woensdagochtend is er een warenmarkt met divers aanbod op het Marktplein.

In Epe kan je nog veel meer beleven zoals een bezoek aan De Hertenkamp, de kinderbelevingspaden of imkerij ’t Haagje. In het nabij gelegen Vaassen kan je een bezoek brengen aan Kasteel Cannenburch.

WoudStee in het dorp Epe

Op pad in Zwolle

De Peperbus beklimmen,  kunst beleven in museum de Fundatie of varen door de grachten van deze Hanzestad? In Zwolle kan het allemaal. Een echte must see is boekhandel die gevestigd . Echt een must see! Proef van de Zwolse Balletjes, een lokale lekkernij of reserveer op tijd een plekje bij sterrenrestaurant de Librije. Met de kinderen op pad? Bezoek het Sinterklaasmuseum of ‘Thuis bij Molletje’; een kindertheater met een ondergronds molshuis. Toch liever shoppen? Je vindt hier natuurlijk de meeste grote ketens maar vooral ook vintage winkeltjes, boetiekjes en  in monumentale panden van Zwolle.

Pittoresk Elburg

Bekend als Hanzestad en misschien nog wel meer om alle gezellige steegjes, prachtige panden en knusse winkels is Elburg meer dan een bezoek waard. Deze oude vissersstad ademt een en al historie die je kan bewonderen tijdens een stadswandeling.

Het Gruithuis, Touwslagerij Deetman en kruidentuin ‘De Groene Kruidhof’ zijn een aantal van de bijzondere bezienswaardigheden in Elburg. Proef van versgerookte paling bij van Triest (sinds 1892) en vaar mee op een botter naar het Veluwemeer.

Wil je meer actie? Je kan kanovaren, zeilen of surfen op de wateren rondom Elburg.

Bezoek Elburg tijdens je vakantie bij WoudStee

Apeldoorn

Op nog geen 20 kilometer van Epe ligt Apeldoorn, een dorp of stad met bijna 160.000 inwoners en legio mogelijkheden voor een dagje vermaak.

De Apenheul, Radio Kootwijk, Paleis het Loo en Pretpark Julianatoren zijn bekende toeristische trekpleisters maar ook de minder bekende plekjes zijn de moeite waard.

Neem bijvoorbeeld de Prinsengang, het smalste steegje van Apeldoorn dat Prins Hendrik gebruikte om naar zijn favoriete kroeg te gaan.

Stap op de Veluwse Stoomtrein voor een rit door de IJsselvallei of koop vers gekweekt fruit in de Oude Olifantenschuur nabij het Loo. Natuurlijk kunt u ook heerlijk winkelen in het centrum en verdwalen in een van de sfeervolle winkeltjes van de 4 straatjes en ’t plein.

Bezoek Radio Kootwijk tijdens je vakantie bij WoudStee

Koninklijk tintje

Aan de rand van Apeldoorn ligt Paleis Het Loo. Nadat in 1975 Prinses Margriet met haar gezin als laatste bewoners vertrokken werd besloten om het paleis als museum in te richten. Het museum laat je ervaren hoe de Oranjes 300 jaar lang in deze residentie leefden. Ook de bijgebouwen en de 17e eeuwse, barokke paleistuinen zijn de moeite waard. Zo vind je in een van de koetshuizen de witte lijkwagen; het rijtuig dat dienst deed tijdens de begrafenis van Koningin Wilhelmina. In de stallen is er ruimte voor 88 paarden. Twee paarden, met een lange staat van dienst bij het Koninklijk Huis, genieten van hun oude dag in het stallencomplex. Meer informatie over het paleis vind je hier.

Kasteel Cannenburgh

Op nog geen kwartier rijden van WoudStee af ligt Kasteel Cannenburgh. Dit middeleeuwse slot leent zich bij uitstek voor een uitje met de kinderen. De verborgen trappentoer, een wandelquiz met de app van IZI Travel of een ontmoeting met de kasteelbewoners behoort allemaal tot de mogelijkheden. Na afloop kunnen jullie genieten van een kopje koffie met gebak of een lunch in ’t Koetshuis. Op de website van Cannenburgh zijn een kleurplaat of plaatjes voor een kijkdoos te downloaden en vind je nog veel meer informatie over de activiteiten in en om het kasteel. Meer informatie vind je hier.

Het Verscholen Dorp

Op de weg naar Nunspeet ligt in de bossen een voormalige schuilplaats van onderduikers. Het Verscholen Dorp, of ook wel het Pas-Op kamp genoemd, werd tussen februari 1943 en oktober 1944 gebruikt door o.a. gestrande piloten, Joodse families en Duitse deserteurs. De bekendste bewoner van het ‘dorp’ was schrijver Godfried Bomans. Toen het dorp bij toeval ontdekt werd door twee op wild jagende Duiters boden omwonenden de ontsnapte dorpbewoners onderdak. Niemand van hen werd aangegeven. 8 Joodse onderduikers wisten echter niet te ontkomen en werden gefusilleerd. Twee nabijgelegen gedenkstenen herinneren hieraan. Op de plek van het dorp zijn er drie (halfondergrondse) hutten nagebouwd en is informatie te lezen over het onderduikersdorp.

Het Verscholen Dorp in Vierhouten bezoeken vlakbij WoudStee in Epe

Culinair

Big Green Egg BBQ beleven

Altijd al eens een Big Green Egg BBQ willen gebruiken? Bij WoudStee is het mogelijk. Bij al onze vakantiehuizen is een compleet uitgeruste Big Green Egg aanwezig.

Of het nu gaat om wild, vis, brood of groentes; alles is mogelijk.

Wil je een bijzonder stuk vlees van hoge kwaliteit bereiden? In het nabij gelegen Oene vindt je meesterslager Ter Weele. Zij kunnen je alles vertellen over de bereidingswijze van het vlees en geven tips om jouw Big Green Egg ervaring tot een succes te maken. Wij zorgen voor het benodigde materiaal zodat je zorgeloos aan de slag kunt.

Woudstee Cornelia veranda vakantie op het achterterras met een big green egg

De wilde keuken

Naast de mogelijheid jouw culinaire kwaliteiten te testen op onze Big Green Egg BBQ’s kan je ook bij een van de vele restaurants in de omgeving terecht. Van pannenkoekhuis De Honingpot en brasserie Floor in Epe tot aan een sterrenrestaurant in Harderwijk. Je vindt voor ieder wat wils in en rondom ons vakantieverblijf.

De Veluwe is ook de uitgelezen plek om wild te eten. Veluws Eethuis Wissel biedt een 3 en 4 gangen wildmenu met onder andere hert en wild zwijn. Het eethuis ligt net buiten het centrum van Epe en heeft ook een minigolfbaan.

Wij helpen je graag aan meer informatie, dus schroom niet ons om advies te vragen.

Culinair restaurant bezoeken tijdens je vakantie bij WoudStee

Brasserie Floor

Een van onze favoriete plekken in Epe voor zowel het eten, de locatie als de gastvrijheid. Bij Floor is alles net even anders. Midden in het bos smul je van een ribstuk van het wroetvarken of een heerlijke stoofpot die boven het buitenvuur is bereid. Aan het eind van je wandeling of paardentocht plof je in een van de strandstoelen onder het genot van een Bourgondische plank en een speciaal biertje. Terwijl de kinderen marshmallows boven een vuurtje mogen branden komt jouw paard tot rust in een paardenstand. Wil je nog dichter bij de natuur eten? Bestel dan de uitgebreide pickickmand en trek het bos in. Wij beloven je dat je hier vaker zult terugkomen net als wij inmiddels gedaan hebben. Meer informatie over Floor vind je hier.

Lunchen of dineren bij brasserie floor in epe vlakbij woudstee

Grand Café Cornelis

Het restaurant Cornelis is een gezellig en sfeervol restaurant in het oude gemeentehuis van Epe. Wij komen hier zelf graag en vaak. Er is een uitgebreide en goede kaart, gemaakt met verse en lokale producten en een goed sfeer.

Ook hebben ze een grote authentieke Italiaanse houtoven voor echte pizza’s. Cornelis biedt een ruime keuze aan wijnen, bieren en cocktails. Bezoekers kunnen genieten van een heerlijke maaltijd in een aangename en ontspannen sfeer.

Gezellig uit eten tijdens je verblijf bij WoudStee naar restaurant Cornelis

Exclusief uit eten in Zwolle

Vlakbij WoudStee in Epe ligt Zwolle. Een stad die je hele bijzondere culinaire ervaringen kan bieden.

De stad biedt een breed scala aan restaurants die elk hun eigen unieke stijl en sfeer bieden. Voor degenen die op zoek zijn naar een exclusief uiteten-ervaring, biedt Zwolle verschillende high-end restaurants.

Bovenaan staat De Librije, een van de twee 3 sterren restaurants in Nederland, is een voorbeeld van zo’n restaurant en is gevestigd in een prachtig historisch gebouw. Hier vind je de meest fantastische gerechten gemaakt van de beste en meest exclusieve ingrediënten.

Andere, iets toegankelijkere  toprestaurants in Zwolle zijn restaurant Coperto Restobar en restaurant Brass Boer. Beide worden genoemd in de Michelin Gids.

Als je op zoek bent naar een exclusieve uit eten ervaring dan ben je in Zwolle zeker op de juiste plek.

Exclusief uit eten in Zwolle op vakantie bij WoudStee

Kinderen

Kinderen op pad

Ook voor kinderen is de Veluwe een fantastische bestemming op zich. Wilde dieren spotten, hutten bouwen in het bos, spelen in de sprengen (riviertjes) op steenworp afstand of een speurtocht op de fiets; er is van alles te doen.

Er is echter nog veel meer te beleven. Wat te denken van de verborgen trappentour in Kasteel Cannenburch, opdrachten uitvoeren tijdens het lopen van een belevingspad of het speelpark ’t Smallert in Emst? Verder vindt je ook een bowlingbaan, minigolfbaan en een binnenspeeltuin in de buurt van Hoeve WoudStee. Wil je nog meer ideeën opdoen voor een uitje met de kinderen? Kijk dan eens op de website van de VVV van Epe.

Met de kinderen op vakantie op de Veluwe bij WoudStee in Epe

Voor aap staan

De Apenheul bestaat al meer dan 50 jaar! Dit bijzondere park met maar liefst 35 soorten apen laat haar dieren loslopen. Natuurlijk niet alle soorten maar kijk er niet gek van op als er opeens een dwergaapje vlakbij je komt zitten. De grote apen zoals gorilla’s leven op natuurlijke eilanden en kan je veilig van een afstandje bewonderen. Heb jij wel eens gehoord van een zilver-oeistiti of een roodkruinmangabey? Neem bij de ingang een gratis speurkaart mee en ontdek ze allemaal. Een absoluut hoogtepunt is het voeren van de gorilla’s door de dierenverzorgers. Ze stellen je voor aan de gorilla’s en vertellen meer over hun leven in het wild. Meer informatie over het park vind je hier.

Een dagje naar de Apenheul tijdens ja vakantie bij WoudStee op de Veluwe

Dinosauriërs spotten

Net buiten het centrum van Zwolle ligt Dinoland; een park waar je kennis kan maken met meer dan 100 soorten dinosaurussen. Als een echte archeoloog leg je de botten van een enorme T-rex bloot of zoek je naar goud in het Paleolab. Er is echter nog veel meer te doen in het park. Wat denk je bijvoorbeeld van een hoogteparcours afleggen, naar boven klauteren op een klimwand of in de lucht springen op een bungeetrampoline? Er is een buiten- en binnen speelruimte aanwezig waar ook de hele kleintjes terecht kunnen. Kijk ook eens op de website van Dinoland waar je een dino doeboek en zelfs een dino spreekbeurt kan downloaden.

Een dagje naar Dinoland Zwolle vanuit WoudStee in Epe

Op avontuur

Voor kinderen zijn er in de buurt een drietal belevingspaden waar je ook kans maakt op het zien van wild. Ieder pad heeft een eigen thema. Zo kun je op een leuke manier leren over de vele verschillende dieren op de Veluwe.

Het kinderbelevingspakket met verrekijker, opdrachtenboekje en loep zijn bij de startpunten en VVV in Epe verkrijgbaar. Hier zijn ook wandelkaarten te verkrijgen die wij vaak ook op voorraad hebben.

Verschillende wandelroutes Renderklippen WoudStee in Epe

De Koperen Ezel

Begonnen als ezelfokkerij is de Koperen Ezel inmiddels een van de bekendste en leukste kinderboerderijen in de wijde omtrek. Naast maar liefst 40 ezels vind je er ook geiten, konijnen, schildpadden, wallaby’s, prairiehonden en zelfs een dromedaris! Wil je wandelen met een ezel, er zelf op rijden of met een huifkar op pad? Het is hier allemaal mogelijk. Er is ook een speeltuin, skelterbaan en springkussen waar de kinderen zich kunnen uitleven. Op het terrein bevindt zich  een pannenkoekenhuis waar je naast een van de 35 soorten pannenkoeken ook frietjes en poffertjes kan krijgen. Kortom: een ideaal dagje uit met de kinderen op nog geen 5 minuten rijden van WoudStee af. Meer informatie vind je hier.

Bezoek de Koperen Ezel met de kinderen op vakantie

Veelgestelde vragen

Weten jullie mooie fietsroutes in de omgeving?

Jazeker. In de bossen die direct naast de WoudStee Hoeve liggen liggen eindeloze fietspaden. Via knooppunten zijn de mooiste plekjes eenvoudig te vinden.

De leukste en mooiste routes kan je hier vinden.

De WoudStee bakfiets voor onderhoud en bezorgen

Zijn er goede mountainbike routes in de buurt?

Ja! Er zijn in de bossen naast de WoudStee Hoeve prachtige en uitdagende routes te vinden. Hier vind je de twintig mooiste.

Maar het kan nog leuker. In samenwerking met de MTB Club Epe is het ook mogelijk om de omgeving te verkennen met je eigen ervaren gids op je eigen niveau. Op de site vind je de tarieven en kan je je direct met ze in contact komen.

Wat is er te doen in de omgeving?

Op dit gedeelte van de site vind je allerlei dingen die er te doen zijn in de omgeving.

Weten jullie leuke wandelroutes in de omgeving?

Nou en of, je kan bij ons eindeloos wandelen op de Veluwe. Er zijn lange en korte routes, klompenpaden, vlonderpaden en een kabouterpad. Meer informatie vind je hier. We hebben een aantal kaarten met wandelroutes in de omgeving. Deze leggen we op verzoek voor jullie klaar.

Wandelen op het vlonderpad in Tongeren dichtbij WoudStee op de Veluwe

Weten jullie een leuke plek om uit eten te gaan?

We kunnen Brasserie Floor aanbevelen. Dit restaurant heeft een goede keuken en is redelijk geprijsd. Hier kan je heerlijk dineren en het is op loop/fiets afstand.

In het dorp van Epe vind je Grand Café Cornelis. Een erg gezellig restaurant met een goede keuken.

Op dit gedeelte van onze site vind je onder het kopje ‘Culinair’ nog diverse andere opties.

Kunnen we exclusief dineren in Epe?

Als je op zoek bent naar exclusiever dineren, dan is in Epe Restaurant Fizzy een goede optie. Dit restaurant wordt genoemd in de Michelin gids.

Op circa 20 km van WoudStee vind je in Zwolle meerdere top restaurants tot aan een van de twee drie sterren restaurants in Nederland, De Librije.

Andere goede restaurants vind je hier onder het kopje ‘Culinair’.